flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю “Коммерческо-производственная фирма “Алкор”, 83096 м.Донецьк вул. Куйбишева, 120-А

23 березня 2018, 14:44

Господарський  суд  Запорізької  області

 

 

Ухвала

про затвердження формування фонду для оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого та порядку використання його коштів

 

23 березня 2018р.                                                      Справа № 908/1946/15-г

м. Запоріжжя

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.,

за участю секретаря судового засідання Ракович С.І.   

розглянувши справу № 908/1946/15-г

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Коммерческо-производственная фирма “Алкор”, 83096 м.Донецьк вул. Куйбишева, 120-А,  

Кредитор-1 – Публічне акціонерне товариство “Дочірній банк Сбербанку Росії”, 01034 м. Київ вул. Володимирська, 46

Кредитор-2 – Публічне акціонерне товариство “Банк Камбіо”, 01103 м.Київ вул. Драгомирова, 10/10

ліквідатор – Юдицький О.В. (18021 м.Черкаси вул. Героїв Дніпра,7 прим. 171)

За участю:

- ліквідатора – Юдицького О.В.

- кредиторів – не з’явились

Установив:

Згідно з постановою господарського суду Запорізької області від 03.08.2015р. Товариство з обмеженою відповідальністю “Коммерческо-производственная фирма “Алкор” визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, арбітражного керуючого Короленко І.М. призначено ліквідатором.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 18.11.2015р. затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю “Коммерческо-производственная фирма “Алкор”, 83096 м. Донецьк вул. Куйбишева, 120 А, ліквідовано, провадження у справі припинено.

Згідно з постановою Донецького апеляційного господарського суду від 07.11.2017р. у цій справі скасовано ухвалу господарського суду Запорізької області від 18.11.2015р. в частині затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, ліквідації ТОВ “КПФ “Алкор” і припинення провадження у справі, справу передано до господарського суду Запорізької області на стадію ліквідаційної процедури.

 За протоколом перерозподілу справи між суддями від 20.11.2017р. справу № 908/1946/15-г передано судді Кричмаржевському В.А. 

Ухвалою суду від 21.11.2017р. справу прийнято до розгляду суддею Кричмаржевським В.А. 

Ухвалою суду від 12.01.2018 р. припинено повноваження ліквідатора ТОВ “Коммерческо-производственная фирма “Алкор” Короленко І.М. та призначено новим ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Юдицького О.В.

Ліквідатором 01.03.2018р. подано до господарського суду клопотання про затвердження “Положення про Фонд оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражному керуючому Юдицькому О.В.”.

Для розгляду поданого клопотання ухвалою від 02.03.2018р. призначено судове засідання на 23 березня 2018р. о 09-55год.

Ліквідатором 13.03.2018 заявлено клопотання про участь в судовому засіданні 23.03.2018 в режимі відеоконференції.

Ухвалою суду від 13.03.2018 задоволено клопотання ліквідатора Юдицького О.В. про проведення судового засідання - 23.03.2018 в режимі відеоконференції, доручено господарському суду Черкаської області забезпечити проведення відеоконференції.

До суду також надійшли звіти ліквідатора про діяльність арбітражного керуючого та понесені ним витрати в ході ліквідаційної процедури станом на 01.02.2018 та 01.03.2018.

Кредитор-2 ПАТ «Банк Камбіо» листом від 15.03.2018 повідомив суд про перебування в ліквідаційній процедурі та неможливість явки в судове засідання, просить справу розглядати без участі представника Банку.

В призначений час до господарського суду Черкаської області прибув арбітражний керуючий Юдицький О.В – ліквідатор у справі, повноваження та особу якого перевірено судом.

Заявлене клопотання ліквідатор підтримав, але уточнив його формулювання, просить затвердити формування та порядок використання коштів фонду оплати грошової винагороди та відшкодування витрат ліквідатора, які визначені рішенням комітету  кредиторів від 01.02.2018р.

Розглянувши заявлене клопотання, заслухавши  ліквідатора, дослідивши матеріали справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання ліквідатора з огляду на наступне.

01.02.2018 відбулося засідання комітету кредиторів, на якому заслуховувався звіт ліквідатора про хід ліквідаційної процедури, а також  вирішено за доцільне формування фонду для оплати грошової винагороди та відшкодування витрат ліквідатора, погоджено порядок формування фонду та використання його коштів, погоджено розмір грошової винагороди ліквідатора – дві мінімальні заробітні плати на місяць за весь час виконання повноважень ліквідатора. 

Прийняті комітетом кредиторів рішення закріплені у протоколі від 01.02.2018р., який представлений суду.

Крім того, ліквідатор представив суду Положення про фонд для оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражному керуючому Юдицькому О.В. - ліквідатору ТОВ «КПФ «Алкор», який відповідно до рішення комітету кредиторів від 01.02.2018р. сформовано комітетом кредиторів. В наданому суду Положенні про фонд відображено порядок формування та використання його коштів. Зокрема, ліквідатору надано право на отримання коштів фонду з метою відшкодування наступних витрат:

- господарських витрат в межах фактичних витрат на проведення ліквідаційної процедури, підтверджених первинними документами;

- оплати основної грошової винагороди арбітражного керуючого в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання повноважень ліквідатора ТОВ «КПФ «Алкор», встановлених комітетом кредиторів та затверджених судом з моменту призначення – 12.01.2018р.    

Відповідно до статті 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

З врахуванням рішення комітету кредиторів (протокол від 01.02.2018р.) та відповідно до статті 115  Закону про банкрутство слід встановити основну грошову винагороду арбітражному керуючому – Юдицькому О.В. за виконання повноважень ліквідатора в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень, яку здійснювати за рахунок коштів фонду для оплати грошової винагороди та витрат ліквідатора - арбітражного керуючого Юдицького О.В.   

Частиною 6 статті 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Враховуючи зазначене, суд затверджує створений комітетом кредиторів фонд для оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого на підставі частини 6 статті 115 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

На підставі викладеного, керуючись статтями 2, 40, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 3, 234, 235, 254 – 256 Господарського процесуального кодексу України, суд -   

Ухвалив:

Клопотання ліквідатора Юдицького О.В. задовольнити.

Встановити ліквідатору Юдицькому Олександру Вікторовичу основну грошову винагороду в розмірі двох мінімальних заробітних плат на місяць за весь час виконання повноважень ліквідатора банкрута - ТОВ «КПФ «Алкор», м. Донецьк, яку здійснювати за рахунок коштів фонду для оплати грошової винагороди та витрат арбітражного керуючого.

Затвердити формування та порядок використання коштів фонду, які визначені рішенням комітету  кредиторів від 01.02.2018р.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її проголошення.

 

Копії ухвали надіслати кредиторам, боржнику, ліквідатору Юдицькому О.В.

 

Суддя                                                                     В.А. Кричмаржевський