flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія”, Публічного акціонерного товариства “Кредобанк” та Фізичної особи-підприємця Звонарьова Костянтина Вікторовича

04 квітня 2018, 12:56

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 29.03.2018                                                                                                Справа № 908/1877/15-г

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Смірнова О.Г., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження

у справі № 908/1877/15-г

за позовом: Публічного акціонерного товариства “Кредобанк”

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Звонарьова Костянтина Вікторовича

про стягнення 136736,94  грн.

 

СУТЬ ПИТАННЯ: Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” (далі – заявник) звернулося до Господарського суду Запорізької області  із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в порядку ст. 334 ГПК України, в якій просить суд: постановити ухвалу, якою замінити первісного стягувача ПАТ “Кредобанк” його правонаступником Товариством з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” у справі № 908/1877/15-г.

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 26.03.2018 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/1877/15-г передано на розгляд судді Смірнову О.Г.

Відповідно до положень ч. ч. 1 - 3 ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або  приватний виконавець. Суд розглядає заяву у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. 

Керуючись ст. ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

                                                                          УХВАЛИВ:

 

  1. 1. Прийняти до розгляду заяву (вих. № 39228 від 14.03.2018 р.) Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження.
  2. Судове засідання з розгляду заяви призначити на 05.04.2018 р. о 16 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, каб. № 217, корпус 1.

Електронна адреса Господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua,  телефон інформаційного центру суду: (061) 224-08-88.

  1. Явка уповноважених представників ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія”, стягувача, боржника у судове засідання обов'язкова.
  2. Направити копії даної ухвали заявнику, стягувачу, боржнику та державному виконавцю до відома.

Звернути увагу учасників справи, що із змісту ч. 3 ст. 334 ГПК України слідує, що суд розглядає заяву у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

  1. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.
  2. Повідомити сторони про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

 Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/sud5009/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 29.03.2018 року та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

 

                                       Суддя                                                                                                         О.Г. Смірнов