flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про виконання господарським судом Запорізької області Закону України «Про доступ до публічної інформації»

23 квітня 2018, 09:57

Протягом періоду січень-березень 2018 року (станом на 20.04.2018) до господарського суду Запорізької області надійшло 68 письмових запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та 64 усних на «гарячу» телефонну лінію.

Запити надійшли від фізичних та юридичних осіб, громадських об’єднань, засобів масової інформації, суддів у відставці.

Запити та звернення стосувалися результатів розгляду конкретних справ; отримання рішення у справі, інформації про освіту, суддівську кар’єру, притягнення до дисциплінарної відповідальності, фотографії суддів господарського суду Запорізької області; нарахованої заробітної плати по апарату суду за 2017 рік у розрізі окремих посад; стосовно освіти, спеціальності та кваліфікації помічників суддів; про розмір нарахованої та виплаченої заробітної плати суддів господарського суду Запорізької області за 2017 рік; стосовно суддів, які не здійснюють правосуддя у зв’язку із закінченням строку повноважень; кількості працюючих суддів та помічників, секретарів судових засідань, судових розпорядників.

Всі отримані судом запити було опрацьовано у встановлений законодавством термін із наданням вичерпних відповідей та роз’яснень відповідно до вимог законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про доступ до судових рішень», «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про захист персональних даних».

Учасникам судового процесу інформація щодо руху та розгляду справ, заяв, клопотань надавалась за телефоном судового інформаційного центру (061) 224-08-88.

  За номером телефонної «гарячої лінії» (061) 224-17-88, функціонування якої запроваджено з 01 лютого 2014 року, усі бажаючи мали можливість оперативно отримати необхідну інформацію, що стосується організації роботи суду, залишити свої повідомлення, зауваження та пропозиції з питань організаційного забезпечення діяльності суду. Всього у звітному періоді на телефонну «гарячу лінію» надійшло 64 звернення. Запровадження телефонної «гарячої лінії» дозволяє громадянам одержувати якісну та оперативну інформацію, сприятиме покращенню комунікації суспільства із судовою владою.