flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу по справі № 909/439/16

00 0000, 00:00

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 30.05.2018                                                                      Справа №  909/439/16

 

за позовом: Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації               до відповідача-1: Відокремленого підрозділу Товариства з обмеженою відповідальністю “Пріма-Сервіс” ЛТД

до відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю “Пріма-Сервіс” ЛТД               

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Західний офіс Держаудитслужби,

про стягнення суми,

 

за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Пріма-Сервіс” ЛТД

до: Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації

про визнання таким, що діє договір підряду № 70 від 11.12.2009 р. з додатковими угодами до нього; стягнення суми,

                                                                     

Господарський суд Запорізької області у складі колегії суддів: головуючий суддя- Мірошниченко М.В., суддя Боєва О.С., суддя Зінченко Н.Г.

 

За участю представників сторін:

від позивача (за первісним позовом): не з’явився;

від відповідача-1(за первісним позовом): не з’явився;

від відповідача-2(за первісним позовом): Лесів О.В. – довіреність № 24 від 11.07.2017 р.; Яма Д.М.- -Ордер серія ЗП №052873  від 14.05.2018 р.

від третьої особи (за первісним позовом): Гордєєв М.С.- довіреність № 13-35/4389  від 05.07.2017 р.

                                                                             ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 02.04.2018  р. провадження у справі № 909/439/16 поновлено за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 02.05.2018 р.

Ухвалою суду від 02.05.2018 р. закрито підготовче провадження у справі                                 № 909/439/16, призначено справу до судового розгляду по суті  на 22.05.2018 р.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 22.05.2018  р. оголошено перерву в судовому засіданні на 30.05.2018 р.

Відповідно до ч. 1   ст. 222 Господарського процесуального кодексу України   під час судового розгляду справи здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

    Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу “Оберіг”.

    Представник відповідача-2 за первісним позовом в судовому засіданні підтримав свою письмову заяву про застосування строку позовної давності та вручив копію вказаної заяви присутньому у судовому засіданні представнику третьої особи за первісним позовом.

    Представник третьої особи за первісним позовом в судовому засіданні надав пояснення щодо заяви відповідача-2 за первісним позовом про застосування строку позовної давності.

    Позивач  - за первісним позовом процесуальним правом на участь представника у судовому засіданні не скористався, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином під розписку в судовому засіданні 22.05.2018 р.

   Відповідач-1 за первісним позовом процесуальним правом на участь представника у судовому засіданні не скористався, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення від 03.05.2018 р. з відміткою про вручення 08.05.2018 р.

Статтею 7 ГПК України визначено, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності фізичних та юридичних осіб перед законом і судом незалежно від будь-яких ознак чи обставин. Дана норма кореспондується зі ст. 46 Господарського процесуального кодексу України, в якій закріплено, що сторони користуються рівними процесуальними правами.

Відповідно до ст. 13 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

На підставі викладеного, враховуючи необхідність надання можливості позивачу за первісним позовом та відповідачу-1 за первісним позовом підготувати  пояснення (заперечення) на заяву  відповідача-2  за первісним позовом про застосування строку позовної давності, з метою забезпечення реалізації принципів змагальності  сторін та рівності перед законом і судом, суд вважає за доцільне розглянути вказану заяву в наступному судовому засіданні.

Згідно із ч. 2 ст. 195 ГПК України суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Із змісту ч.ч. 2, 3, 6 статті 216 ГПК України слідує, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи. Про перерву в судовому засіданні, місце, дату та час продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, які були присутні в судовому засіданні. Учасники справи, які не прибули, повідомляються про судове засідання ухвалами. Якщо в судовому засіданні було оголошено перерву, провадження у справі після її закінчення продовжується зі стадії, на якій було оголошено перерву.

За змістом ч. 2 ст. 232 ГПК України процедурні питання, пов’язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал. 

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за доцільне, оголосити перерву в судовому засіданні.

Про оголошення перерви в судовому засіданні 30.05.2018 р. представники відповідача-2 за первісним позовом та третьої особи за первісним позовом повідомлені під розписку.

Керуючись ст. ст. 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд                                          

                                                                 УХВАЛИВ:

  1. Оголосити перерву в судовому засіданні  на 04.06.2018 р. о 10 год. 30 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4 (корпус 1). Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbox@zp.arbitr.gov.ua, телефон інформаційного центру суду:                (061) 224-08-88.

            2.Зобов’язати  ТОВ “Пріма-Сервіс” ЛТД терміново направити на поштову адресу та на електрону адресу позивача за первісним позовом, відповідача-1 за первісним позовом  копію заяви про застосування строку позовної давності (докази направлення надати у судове засідання)          

           3.Запропонувати: Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації  та Відокремленому підрозділу Товариства з обмеженою відповідальністю “Пріма-Сервіс” ЛТД  надати письмові пояснення (заперечення) на заяву відповідача-2  за первісним позовом про застосування строку позовної давності.

  1. 4.Явку в судове засідання представників сторін та третьої особи визнати обов'язковою.  
  2. Принаправленні в судове засідання уповноважених представників сторін та третьої особи, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.
  3. Копію даної ухвали направити Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Відокремленому підрозділу Товариства з обмеженою відповідальністю “Пріма-Сервіс” ЛТД.

 

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

 Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.

 

            Попередити сторони про відповідальність передбачену ст. 135 ГПК України.

            Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу  України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

 

         Головуючий суддя                                                                        М.В. Мірошниченко

 

        Суддя                                                                                                 О.С. Боєва

 

        Суддя                                                                                                  Н.Г. Зінченко