flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стартував новий Проект Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)»

21 червня 2018, 11:01

18 червня 2018 року відбувся офіційний старт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)».

Проект «Право-Justice» фінансується Європейським Союзом, імплементується компанією Expertise France (EF) та низкою партнерів консорціуму і є логічним продовженням Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», реалізованого в 2014–2017 роках. Проект зробив унікальний внесок у реформу системи юстиції, допомігши створити Раду з питань судової реформи та розробити Стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів і План дій на виконання положень Стратегії. З того часу до переліку ключових досягнень увійшло, зокрема, повне перезавантаження судової влади шляхом відбору нових суддів до Верховного Суду та судів першої інстанції, а також ретельного оцінювання діючих суддів. Система управління судовою владою зазнала повної перебудови та була очолена оновленою Вищою радою правосуддя.

Бенефіціарами Проекту «Право-Justice» є Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Національна асоціація адвокатів України, Асоціація приватних виконавців, Нотаріальна палата тощо. Тривалість Проекту «Право-Justice»: грудень 2017 року – 2020 рік.