flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату господарського суду Запорізької області взяла участь в семінарі з питань прозорого та ефективного судового управління

03 серпня 2018, 15:54

1−2 серпня 2018 року в місті Одесі проходив семінар з питань прозорого та ефективного судового управління.

Семінар організований за сприяння Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя, Верховним Судом та Державною судовою адміністрацією України.

Метою заходу було обговорення шляхів адаптації кращих міжнародних практик для ефективного здійснення правосуддя в Україні.

В семінарі взяли участь старший юридичний радник Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США Ннамді Езера, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Ганна Вронська, керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Сергій Пушкар. представники органів системи правосуддя, зокрема, апаратів господарських судів України, ТУ ДСА України в Одеській області. Приймала участь в зазначеному семінарі й керівник апарату господарського суду Запорізької області – Олена Вознесенська.

В ході семінару учасники обговорили ключові принципи суду з належним управлінням, питання лідерства, стратегічного планування, керування кадровими ресурсами, підзвітності та ефективності функціонування суду, проходження справ у суді.

Крім того, учасники семінару мали можливість взяти участь у дискусіях на теми функціонування судового апарату та забезпечення надання відповідних послуг, чіткого розподілу функцій як способу зменшення адміністративного тягаря, розглянути питання щодо лідерства і зв’язків з громадськістю, керування кадровими ресурсами як ключові складові механізму здійснення правосуддя.

Експерти поінформували про передові практики ефективної імплементації електронних систем судового управління та оптимізації електронного документообігу, структурування завдань у рамках стандартного робочого процесу з відокремленням адміністративних завдань від інших.

Робота семінару відбувалась у форматі секційних засідань, під час яких було напрацьовано рекомендації та заплановано шляхи подальшої співпраці Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США з українськими судовими адміністраторами.