flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо початку роботи Центрального апеляційного господарського суду

03 жовтня 2018, 16:41

Увага!

 

Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 454/2017 ліквідовані апеляційні господарські суди та утворені апеляційні господарські суди у відповідних апеляційних округах. Згідно з частиною шостою статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» з 2 жовтня 2018 року припинили здійснення правосуддя наступні апеляційні господарські суди: 

Донецький апеляційний господарський суд

Харківський апеляційний господарський суд

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Одеський апеляційний господарський суд

Київський апеляційний господарський суд

Львівський апеляційний господарський суд.

Натомість, рішенням зборів суддів, які відбулися 1– 2 жовтня 2018 року, відповідно до статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», днем початку роботи новоутворених судів визначено 3 жовтня 2018 року.

Відповідно до опублікованого в газеті «Голос України» №185 (6940) від 03 жовтня 2018 р. повідомлення голів новоутворених судів з 03 жовтня 2018 р. розпочали свою роботу:

Східний апеляційний господарський суд

Центральний апеляційний господарський суд

Південно-Західний апеляційний господарський суд

Північний апеляційний господарський суд

Західний апеляційний господарський суд.

З урахуванням викладеного, звертаємо увагу сторін та учасників судового процесу, що з 04 жовтня 2018 року апеляційній скарги, подані до господарського суду Запорізької області будуть надсилатись до Центрального апеляційного господарського суду юрисдикція якого поширюється на Запорізьку, Дніпропетровську та Кіровоградську область.

Інформація про поштову адресу та реквізити для сплати судового збору за подачу апеляційної скарги до Центрального апеляційного господарського суду доступна на сайті Центрального апеляційного господарського суду, розміщеного на веб-порталі «Судова влада України».

Крім того, ще раз наголошуємо, що порядок подачі апеляційних скарг визначений п.п.17.5 п.17 Розділу XI Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України у зв’язку з початком роботи новоутворених апеляційних господарських судів в апеляційних округах не змінився. До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через господарський суд Запорізької області.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду