flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Володимир Поплавський відвідав з візитом Господарський суд Запорізької області

21 грудня 2018, 11:47

Сьогодні з робочим візитом Господарський суд Запорізької області відвідав перший заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату – радник, здійснює функції директора Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України - Поплавський В.Ю.

В ході візиту Поплавський В.Ю. поспілкувався з 17 кандидатами на посаду судді, які з 13 грудня 2018 року проходять стажування в господарському суді Запорізької області, дав настанови щодо практичних моментів на які повинні звернути увагу майбутні судді під час проходження стажування, вказав на навики, які вони мають отримати з метою подальшої продуктивної роботи на посаді судді. Зокрема, звернув увагу на психологічну підготовку судді, як важливу професійну складову, яка визначатиме і якість судового процесу, і якість спілкування з його учасниками, і безпосередньо впливатиме на дотримання суддею етичних та професійних норм; зауважив на необхідності відвідування судових засідань з різних категорій справ, перейняття від суддів – наставників не лише практичного досвіду з застосування норм матеріального та процесуального законодавства, а й притаманного кожному судді і властивого лише йому стилю ведення судового засідання, з метою подальшого вироблення власного підходу, який в майбутньому дасть змогу побудувати власний судовий процес не лише відповідно до вимог закону, а й у спосіб, зручний для всіх учасників процесу.

Крім того, не залишив Володимир Поплавський без уваги й необхідність закріплення першочергового для майбутнього судді навику – вміння правильно застосувати законодавство, і лаконічно, але зрозуміло написати судове рішення, з тим, щоб воно відповідало вимогам закону, не було занадто переобтяжене та заформалізоване складними юридичними конструкціями, які можуть зробити його важким для сприйняття, а інколи й незрозумілим.

Кандидати на посаду судді в свою чергу відзначили високий рівень організації проходження стажування в господарському суді Запорізької області. Звернули увагу на отримані за перший тиждень стажування практичні знання в галузі господарського судочинства, ведення діловодства суду, функціонування системи автоматизованого розподілу справ в суді, порядку ведення архіву суду, відзначили різноманітність категорій справ з якими вони познайомились під час проходження стажування, численну кількість відвіданих судових засідань. Відзначили стажери й складнощі, які виникають в них під час написання проектів рішень в господарських справах, і висловили сподівання на усунення зазначеної прогалини в процесі подальшого проходження стажування в господарському суді.

Стажування триває й надалі. Попереду ще багато роботи з отримання практичних знань в галузі господарського законодавства, а також перейняття безцінного досвіду від суддів - наставників.

На завершення візиту Поплавський В.Ю. побажав кандидатам на посаду судді подальшого плідного проходження стажування в господарському суді Запорізької області.

 

За повідомленням прес-служби суду