flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо початку роботи тестового режиму підсистеми "Електронний суд"

08 січня 2019, 16:15

До уваги користувачів судових послуг!

 

Відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 №628 «Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд» у місцевих та апеляційних судах розпочалась експлуатація підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі.

З цього часу  приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, судами не здійснюється.

Згідно з вимогами розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, приймання та реєстрація надісланих до суду учасниками судового процесу процесуальних документів повинні здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua

З метою полегшення реєстрації учасників процесу та користувачів судових послуг надаємо покрокову інструкцію з реєстрації в «Електронному суді».

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до ч.6 ст. 6 ГПК України  в обов’язковому порядку в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі  (ЄСІТС) свої офіційні електронні адреси  реєструють адвокати, нотаріуси, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки.

Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в  Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі  в добровільному порядку. Разом з тим, зважаючи на вимоги  розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду щодо приймання та реєстрації надісланих до суду учасниками судового процесу процесуальних документів, будь-яка реєстрація та обробка процесуальних документів, надісланих учасниками процесу до суду не з електронних адрес (Електронних кабінетів), створених в ЄСІТС, судом здійснюватись не буде.

А тому, з урахуванням викладеного, рекомендуємо всім користувачам судових послуг, в тому числі й тим, яких законом не зобов’язано реєструватись в підсистемі «Електронний суд», з метою подальшого ефективного використання її можливостей, завчасно зареєструватись в підсистемі «Електронний суд».

 Одночасно звертаємо вашу увагу на необхідність отримання власного електронного цифрового підпису, оскільки, відповідно до п.2 ч.8 ст.6 ГПК України подання процесуальних та інших документів, вчинення інших процесуальних дій  в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС, можливе лише з використанням власного електронного цифрового підпису.

 

Покрокова інструкція з реєстрації в «Електронному суді» 1

 

 

 

Покрокова інструкція з реєстрації в «Електронному суді» 2

 

За повідомленням прес-служби суду