flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Маркування на сходинках приміщення суду – перший крок на шляху до забезпечення прав інвалідів та інших маломобільних груп населення

04 лютого 2019, 10:46

Відповідно до частини третьої статті 3 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судова система має забезпечувати доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

Крім того, Законом України № 2633-VIII «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів», передбачено використання коштів від сплати судового збору на забезпечення доступності приміщень судів для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, шляхом переобладнання приміщень судів, прилеглої території та інформаційного забезпечення вказаної категорії осіб.

На виконання вимог зазначених нормативно-правових актів, з метою покращення доступності до суду громадян з обмеженими можливостями на сходинках приміщення суду Господарського суду Запорізької області нанесено маркування у вигляді контрастних смуг для орієнтації людей із вадами зору. Це лише перший крок, з боку керівництва господарського суду Запорізької області на шляху до забезпечення реалізації прав інвалідів та інших маломобільних груп населення щодо забезпечення доступності приміщення суду.

 

 

За повідомленням прес-служби суду