flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України на виконання рішення Вищої ради правосуддя відкликала офіційне оголошення щодо початку роботи ЄСІТС

01 березня 2019, 10:21

Вчора, 28 лютого ДСА України на виконання рішення Вищої ради правосуддя відкликала офіційне оголошення щодо початку роботи ЄСІТС. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький.

Сьогодні, 01 березня 2019 року до суду електронною поштою надійшов лист заступника Голови Державної судової адміністрації України ДСА України  С. Чорнуцього  «Про відтермінування початку функціонування ЄСІТС».

Відповідно до вказаного листа Державна судова адміністрація України на виконання рішення Вищої ради правосуддя від 28 лютого 2019 року №624/0/15-19, надіслала до Державного підприємства «Редакція газети «Голос України» лист з проханням опублікувати  1 березня 2019 року оголошення в газеті «Голос України»  про відкликання оголошення, опублікованого 1 грудня 2018 року № 229 (6984) щодо створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Таким чином, після публікації цього оголошення зміни, передбачені Законом України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", пов’язані з початком функціонування ЄСІТС, не набувають чинності. 

Про початок функціонування ЄСІТС ДСА України поінформує суди та територіальні управління ДСА України додатково.

Водночас в судах продовжуватиметься тестова експлуатація  окремих підсистем (модулів) ЄСІТС, в тому числі й підсистеми Електронний суд.

 

 

За повідомленням прес-служби суду