flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практичні проблеми використання тестової версії «Електронний суд»

02 квітня 2019, 10:43

В пятницю 29 березня 2019 року в господарському суді Запорізької області відбувся круглий стіл на тему: «Проблемні питання практичного використання модуля «Електронний суд» підсистеми ЄСІТС».

Участь у заході прийняли представники  ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області, Концерну «Міські теплові мережі», Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради, Департаменту комунальної власності та приватизації ЗМР, Комунального підприємства «Водоканал», адвокати, представники юридичних відділів підприємств, які найчастіше являються позивачами чи відповідачами у справах, що розглядаються господарським судом.

Учасники заходу приймали жваву участь в обговоренні проблем, які пов’язані з експлуатацією тестової версії підсистеми «Електронний суд», задавали численну кількість запитань, пропонували власне бачення способів усунення недоліків підсистеми.

В ході проведення круглого столу учасниками заходу було висвітлено цілий ряд проблемних питань, що виникли в них під час практичного використання тестової версії «Електронного суду». Окреслені питання здебільшого збігались з тими перепонами, які виникали й в практичній роботі працівників суду, а тому було прийнято спільне рішення звернутись до ДП «ІСС» з  офіційним листом, в якому керівництво  господарського суду Запорізької області окреслить існуючі прогалини в функціоналі тестової версії «Електронний суд» підсистеми ЄСІТС.

Вцілому захід пройшов вдало, приніс свої позитивні результати у вигляді вироблення спільної тактики в поведінці користувачів судових  послуг та суду, спрямованої, в першу чергу на якісне надання судових послуг учасникам процесу.

Керівництво господарського суду має намір й надалі використовувати зазначений інструмент судової комунікації, як один з найкращих засобів покращення довіри до суду, належної взаємодії між судом та учасниками процесу, як спосіб забезпечення живого діалогу, в ході якого є можливість виявити та усунути проблемні питання практичного застосування підсистеми «Електронний суд».

 

 

За повідомленням прес-служби суду