flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в господарському суді Запорізької області

22 квітня 2019, 15:14

19 квітня 2019 року в господарському суді Запорізької області відбувся День відкритих дверей! До суду завітали учні 11 класу ЗНВК №90 м. Запоріжжя.

Захід  відбувся в дружній та приємній атмосфері. Учнів зустрічала керівник апарату господарського суду Запорізької області Олена Вознесенська.

Діти відвідали канцелярію суду та познайомились з порядком реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції, роботою архіву суду. Ознайомились зі специфікою  роботи аналітично-статистичного відділу, відділу адміністрування баз даних, побачили як проводиться судове засідання в режимі відеоконференцзв’язку. Крім того, учням було продемонстровано роботу тестової версії підсистеми ЄСІТС - модуля «Електронний суд», а також порядок та спосіб прикріплення в базу даних діловодства суду процесуальних документів, що були подані до суду на паперових носіях.

Мали можливість учні поспілкуватись з секретарем та помічником судді, побачити наочно, що таке судова справа та як саме вона формується,  що таке протокол судового засідання та проект судового рішення. Водночас діти спілкувались безпосередньо з  суддею господарського суду, який крім звичайних процедурних питань, пов’язаних з розглядом справ, розповів чимало цікавих випадків із суддівської практики. Цікавою була й пізнавальною для майбутніх абітурієнтів була розповідь судді про пройдений ним кар’єрний шлях.

Відвідали діти також музей господарського суду, де містяться чимало цікавих експонатів пов’язаних з історією становлення та розвитку господарського суду,  завітали до конференц-залу суду, де проводяться  всі важливі в суді заходи.

Наостанок, на дітей чекала приємна несподіванка - зустріч з головою господарського суду Михайлом Мірошниченком. Це була мабуть одна з найприємніших частин зазначеного заходу. Що ще може зрівнятись з зустріччю з людиною, професійні досягнення та знання якої вражають з найприємнішої сторони?! Солодощі та солодкі напої, якими пригощав дітей голова суду сприяли створенню гармонійної, невимушеної атмосфери та спонукали до бесіди.

 

За повідомленням прес-служби суду