flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як забезпечити довіру до правосуддя через комунікацію?

30 травня 2019, 15:24

Саме таке питання вирішують сьогодні учасники круглого столу  на тему: «Роль комунікаційних комітетів  у забезпеченні довіри до системи правосуддя». Захід проводиться Канадсько-українським  Проектом підтримки судової реформи в Україні.

Від господарського суду Запорізької області участь в ньому бере голова суду Михайло Мірошниченко.

В ході круглого столу планується обговорити питання історії створення та концепції регіональних комунікаційних комітетів, діяльність комітету судової комунікації Одеської області, а також діяльність міжвідомчих комітетів системи правосуддя Одеської та Івано-Франківської областей, діяльність комітету взаємодії судів зі ЗМІ та громадськістю Одеської області.

Нагадаємо, що комунікаційний комітет системи правосуддя створено 10 лютого 2017 року, як добровільне об’єднання представників органів та установ системи правосуддя з метою обговорення та вирішення ключових питань взаємодії  та співпраці  у сфері правосуддя та судоустрою, а також зміцнення відносин між представниками  системи правосуддя України.

Наразі в Україні регіональні комунікаційні комітети діють в Одеській та Івано-Франківській областях. Цього замало задля досягнення мети створення такого дієвого механізму комунікації  всієї системи правосуддя України та суспільства.

Саме тому, окрім висвітлення в ході круглого столу практичних аспектів діяльності вже існуючих регіональних комітетів, планується залучити всіх учасників круглого столу до групової дискусії щодо можливостей створення  зазначених  структур й в інших регіонах України.

 

 

За повідомленням прес-служби суду