flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Електронний суд» - нові можливості взаємодії між судом та учасниками процесу.

21 серпня 2018, 16:49

21 серпня 2018 року

 

ПРЕС-РЕЛІЗ

 

          «Електронний суд» - нові можливості взаємодії між судом та учасниками процесу.

 

Сьогодні, 21 серпня 2018 року в господарському суді Запорізької області було проведено круглий стіл присвячений запланованому впровадженню в роботу суду підсистеми «Електронний суд».

Захід проводився за розпорядженням голови господарського суду Запорізької області Мірошниченка М.В.

 З вітальним словом до учасників круглого столу звернулась керівник апарату господарського суду Запорізької області Вознесенська О.І. В своєму зверненні вона розповіла про основні принципи проекту «Електронний суд», якими є налагодження процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, державними структурами та учасниками судового процесу, зазначила про переваги електронного суду, можливість переведення за допомогою даного сервісу величезного документообігу в електронний формат, одночасно звернула увагу й на можливі проблемні питання, які виникнуть під час впровадження підсистеми «Електронний суд» в роботу та шляхи їх вирішення.

Начальники відділів захисту інформації, адміністрування баз даних та інформаційних технологій - Фокін Р.В., автоматизованого документообігу суду, обробки та контролю виконання документів – Мовчан С.В., аналітично-статистичного відділу – Сірік Ю.Д. роз’яснили учасникам заходу необхідні і обов’язкові кроки, які повинен буде зробити кожен учасник судового провадження для користування підсистемою «Електронний суд», окреслили коло питань, які можуть виникати першочергово в користувачів сервісу «Електронний суд».

Учасники круглого столу, а ними були представники юридичних відділів найбільших господарюючих субєктів Запорізької області, представники департаментів та юридичних відділів державних установ приймали активну участь в обговоренні питань функціонування «Електронного суду».

Керівництво господарського суду Запорізької області переконане, що проведення таких заходів сприятиме активному і змістовному діалогу між учасниками судового процесу та судом, дасть змогу в найближчому майбутньому попередити виникнення проблем під час практичного запровадження підсистеми «Електронний суд» в господарському суді Запорізької області.